tisdag 12 april 2011

Saffranskaka med vaniljglasyr

Kakan:
  • 2 Ägg
  • 3 dl socker
  • 200 gram smör
  • 1½ dl mjölk
  • 1 paket saffran
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver

Vispa ägg & socker poröst. Smält smöret och häll i mjölken.
Häll i saffran i smör/mjölk blandningen.
Häll sen ner smör/mjölken i äggblandingen och rör om.
Ha i mjölet och bakpulvret. Blanda noga.

Smöra en form (med löstagbara kanter är bäst).
Grädda i nedre delen av ugnen i MAX 30 min. (jag hade min kaka inne i 30 min och de va nästan för länge)

Glasyren:

  • 75 gram smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 gram philadelphiaost
Smöret måste vara mjukt. (ej smält). Blanda alla ingredienserna noga.
Bred på kakan när den svalnat.
Dekorera efter egen smak :)

Den är svingod! Iallafall om man tycker om saffran! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar