söndag 15 januari 2012

Cremé Brulée

1 vaniljstång
6st äggulor
2 dl socker (man kan ta mindre om man vill 2 dl blir ganska sött)
1dl mjölk
4dl grädde
råsocker till servering



Sätt ugnen på 150 grader.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll mjölk, grädde, socker och vaniljfröna och stången i en kastrull..
Låt koka upp under ömrörning.
ta bort från värmen-låt dra.
Gör ett vattenbad- koka upp ungeför 1,5liter vatten och häll i en plåt med höga kanter.


Tillsätt äggulorna i gräddsmeten. Vispa hårt!
Häll sen allt i små ugnsfasta formar, ställ i vattenbadet. In i ugnen i ca 1h.


Ställ in dom i kylen när dom svalnat. 
Häll på ett lager med råsocker och bränn med brännare innan servering. De går bra att ställa dom högs upp i egnen på ca 250grader om du inte har brännare. Låt dom stela till helt i kylen en stund före servering i sånt fall bara.
Sen- ÄT OCH NJUT!!


De finns typ inget godare!!

(jag fick lite smet över, men hade inge fler ugnsformar. Så jag la ett gelatinblad i blöt och sen värmde jag på smeten lite och blanda i gelatinet. Sen ställde jag de i kylen tills de stelat. Vart hur gott som helst de med!!)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar